‘Het is tijd om de cirkel van geweld te doorbreken, en de schrijnende situaties te veranderen waarin sommige vrouwen en meisjes zich bevinden’
– Burgemeester Roelof Bleker, gemeente Enschede –

 

Save the Date | Landelijke aftrap van de internationale Orange the World campagne
Meer dan ooit is jouw stem belangrijk. Meer dan ooit moeten we met elkaar aan de slag om het geweld tegen vrouwen en meisjes – in wat voor vorm dan ook – te stoppen. Meer dan ooit moet het thema bovenaan de agenda (blijven). Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens te betrekken. Geen jongen wordt als dader geboren, hoe kunnen we er samen voor zorgen dat ze dat ook niet worden?

Met o.a. journalist en presentator Erik Dijkstra als dagvoorzitter én Orange the World ambassadeur Olcay Gulsen belooft het een aftrap te worden om nooit meer te vergeten!
Noteer deze datum in je agenda en mis het niet.

Praktische informatie
Datum | maandag 25 november 2024
Tijd | 16.00 – 19.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur)
Locatie | Stadhuis Enschede

De aftrap is een krachtige samenwerking tussen UN Women Nederland, gemeente Enschede en coördinatie- en samenwerkingspartners van UN Women Nederland:
De Unie van Soroptimistclubs Nederland, Suriname en Curaçao, Zonta, VVAO, Innerwheel Nederland, YWCA, Veilig Thuis, Plan International, Emancipator, Vrouwen van Nu en de vele regionale/lokale vrouwenclubs en partners uit gemeente Enschede

Vanaf maandag 7 oktober wordt de aanmeldinglink via onze socials gedeeld