Op vrijdag 29 november a.s. organiseert de alliantie Act4Respect tijdens de ’16 Days of Action against Violence’ een congres over sociale normverandering onder jongeren ter preventie van geweld. Ruim de helft van de vrouwen en één op de vijf mannen krijgt ooit in haar/zijn leven te maken met een vorm van seksueel geweld. Eén op de vijf vrouwen is ooit fysiek mishandeld door een partner of ex-partner en één op de drie jonge vrouwen (18-29 jaar) maakte een vorm van cyberintimidatie mee. Verschillende onderzoeken laten zien dat de heersende normen over mannelijkheid en vrouwelijkheid, bij zowel jonge mannen als jonge vrouwen, een negatieve impact kunnen hebben op dit probleem. Het is van groot belang dat we die normen veranderen, de verwachting is namelijk dat fysiek, seksueel en online geweld dan uiteindelijk afneemt. Hoe kunnen we als professionals en beleidsmakers jongeren bewust maken van positieve denkbeelden en die van leeftijdsgenoten/vrienden ter preventie van geweld?

Locatie: Openbare Bibliotheek Amsterdam, Forumzaal
Datum: 29 november 2019
Tijd: 12:00 – 17:30

Aanmelden via info@act4respect.nl (toegang is gratis). Voor meer informatie zie ook: https://act4respect.nl/agenda/normverandering-onder-jongeren-ter-preventie-van-geweld/

Dit congres wordt georganiseerd door Alliantie Act4Respect, een samenwerking tussen Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis en Rutgers, kenniscentrum seksualiteit.